Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Skijanje 2015.

Od 10.01. do 17.01. proveo 7 prekrasnih dana na skijanju s porodicom i prijateljima u planinskom mjestu Livigno na granici Švicarske i Italije. Odlično uređene staze za dobre skijaše su pravi izazov. Uz lijepo vino i sireve i prijazne konobare mjesto je za srce i dušu. Već drugu godinu posjećujemo Livigno i opet ćemo jer nam nudi sve što možemo poželjeti. Zimska destinacija u Europi za 5.
 

Novogodišnji koncert Alena i Brege u Budvi

Za doček nove 2015. godine Alen i Brega su održali koncert na trgu u Budvi, kod Starog grada, pred cca 20.000 gostiju.
Koncert je prenosila TVCG kanal 1.
Budva je odličan organizator ovakvih manifestacija jer svake godine raznim izvođačima i zvijezdama uspije privući oko 500.000 gostiju oko Nove godine na svoju rivijeru.
40 godina Bijelog dugmeta, koncert koji uz pomoć Orkestra za svadbe i sprovode izvode Alen i Brega, pokazao se atrakcijom. Koncerti su prepuni i rasprodani.
31.01.2015. Alen i Brega sa ovim programom prvi put dolaze u Hrvatsku, u grad Dubrovnik u club Revelin.


 

Gostovanje u Nedeljnom popodnevu

Gostovanje Alena Islamovića u Nedeljnom popodnevu 21.12.2014. na RTS1 u Beogradu. Povod gostovanja njega i Gorana Bregovića je novosadski koncert koji je zakazan 27.12. u dvorani Spens. S nekoliko rečenica objasnili su atmosferu sa svojih koncerata kojima slave 40 godina Bijelog Dugmeta. Turneja će trajati i cijelu 2015 godinu.


 

Koncert u Stuttgartu i izvedba nove pjesme

U Stuttgartu 13.12.2014. održan je koncert Bijelog Dugmeta. Oko 3000 posjetilaca zabavljalo se tri sata. Ista, luda atmosfera oko ove svjetske turneje se nastavlja. Goran i Alen pune sve prostore koje im lokalni organizatori pripreme. Ne bi nas iznenadilo da ova turneja potraje i malo duže od predviđenih rokova. Mnogi pitaju hoće li biti novih pjesama, je li Goran spreman upustiti se u još jednu avanturu oko novog albuma. Ovo bi bio veliki izazov u ovo vrijeme. U Stuttgartu je i prvi put izvedena pjesma „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“. Primljena je sa oduševljenjem, to je pjesma iz starih dobrih vremena i ne aludira ni na šta zato su je slatko i pjevali.

 

Intervju s Alenom Islamovićem

 

Ljudi su i dalje gladni Bijelog Dugmeta

Posljednji pjevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović zajedno sa osnivačem najpopularnijeg benda ikad sa prostora Balkana Goranom Bregovićem pjevaće na dočeku Nove godine u Budvi ispred Starog grada. Koncertnom turnejom u okviru koje će posjetiti i Crnu Goru Bijelo dugme ove godine proslavlja 40 godina od osnivanja benda, a Islamović u razgovoru za “Vijesti” tvrdi da je na svakom do sada bila odlična atmosfera. Uvjeren je da će tako biti i u Budvi, jer za njega nisu potrebne karte, do kojih je obično teško doći.

Pročitajte cijeli članak ---> OVDJE
 

Turneja Bijelog Dugmeta

Chicago 27.11., New York 28.11 i Toronto 29.11. su koncerti koji su se jako brzo rasprodali i nijedna karta se više nije mogla nabaviti. Bregović, Islamović - novo Bijelo Dugme pale svijetom od grada do grada. Mnogi su prelazili stotine milja da bi čuli i najveće hitove Dugmeta i sa dva Dugmića proslavili 40-ti rođendan grupe. Turneja "Ko ne poludi taj nije normalan" seli za Europu gdje će se prvi koncert desiti u Stuttgartu 13.decembra i najzad Novi Sad koji je u planu 17.decembra. Svi oni koji slave Novu Godinu mogu Dugmiće vidjeti u Budvi na otvorenom prostoru za doček 2015.
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net