Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Održan koncert u Londonu!

14.04. održan je solistički koncert Alena u Londonu u legendarnoj dvorani gdje su svirali mnogi svjetski muzičari Bob Dylan, Tom Jones, Zucchero, Amy Winehouse, Gary Moore, Bob Marley, David Bowie, David Knopfler. Gosti su uživali u koktelu hitova divljih jagoda ,dugmeta i iz kolekcije Alenove solističke karijere. Urnebes je krenuo kad je Alen najavio da ove godine divlje jagode slave 40 godina i u sjećanje na njih odprašio 7-8 pjesama iz svog vremena provedenih u tom bendu. Jedan bis pa drugi - gosti su pjevajući napustili dvoranu i nastavili feštu u obližnjem pabu. Jako pozitivne kritike dao je i ugledni Engleski rock novinar MARK TAYLOR'S koji je prisustvovao koncertu. Iako ništa nije razumio kako je rekao, uživao je u rifovima gitare i dobrim ritmovima.


 

Solistički koncert u Londonu

14.04.2018. Alen će održati svoj solistički koncert u Londonu, s jako bogatim repertoarom. Ispričat će svoju životnu priču od 1982. pojavom turbo hita “Motori” do hita ”Lopov”. Život ga je vodio prema vlastitom osjećaju. Bio je daleko najbolji frontmen obje grupe: i Divlje jagode i Bijelo dugme. Danas njegov live vokal zvuči svjetski. Iza sebe ima 40 godina karijere, ali nikad padova. I sam kaže da sreća miluje hrabre. Svi oni koji žive u Londonu s prostora bivše Yu države imat će priliku čuti najljepše rock/pop, i brze i lagane pjesme.


 

Dugme kao Roling Stonesi

9.3.2018. Bijelo dugme je održalo spektakularan koncert u areni Stožice, Ljubljana. Koncert je već prije samog održavanja bio rasprodan. Do viška karata se nije moglo doći. Ovo je jedan od najboljih koncerata Dugmeta u regiji. U zadnje vrijeme arene su na prostoru Balkana redovno rasprodane. Veliki orkestar s oko 37 muzičara na bini oduševio je posjetioce u Ljubljani. U ovoj godini Dugme očekuje 30-tak koncerata širom Europe. Bregović i Islamović u stilu ROLLING STONESA drže cijeli koncert pod kontrolom, od prve do zadnje pjesme. Rasprodan koncert u Amsterdamu 24.03. govori nam to da će Dugmići imati burnu godinu.


 

Bijelo dugme održalo koncert u Ljubljanskoj areni Stožice

Rasprodana arena je izgledala kao priča iz bajke. Bio je to fantastičan koncert Dugmića. "Ovo je bajka grupe Bijelo dugme, najveći vrhunac benda u Sloveniji. Sjećam se 1986./87. godine kad sam ja s Dugmetom došao u dvoranu Tivoli. Tad mi je Goran rekao da je ovo dosad najveći interes za grupu i da smo dosad u karijeri prodali najviše ulaznica. To je bilo 1997. godine. Ovaj koncert u Stožicama je san ove grupe i drago mi je da sam koliko-toliko doprinio ovom snu", rekao je Alen.


 

Pjevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović u biznisu sa lješnjacimaPogledajte cijeli članak >>>
 

Koncerti u 2018.

Poslije dužeg odmora već su krenule rezervacije termina za koncerte Alena s grupom Bijelo dugme i za solističke koncerte. Turneja u 2018. godini kreće iz Zagreba. Ovo nije završna lista koncerata i ona će se popunjavati i mijenjati svakim novim terminom. Ovo su prvi već dogovoreni termini i želimo fanove obavijestit gdje bi Alen mogao biti ove sezone. Nekoliko gradskih festivala i nekoliko moto skupova. Uživajte u koncertima - ma gdje god da se sretnete.


 

Koncert u Londonu 14.04.2018.

Naručite svoje karte odmah >>
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net