Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Bijelo Dugme u BečuCijeli članak pročitajte ovdje

I
zvor: Svet Plus
 

Koncert u Mariboru

U dvorani tabor 10.10.2014 u Mariboru u koju više nije mogao stati ni jedan fan Dugmeta, Bregović Goran i Alen Islamović održali su fantastičan rasprodan koncert povodom 40 godina Bijelog Dugmeta. Prearanžirane pjesme za orkestar za svadbe i sahrane publika je ovacijama prihvatila. Koncert je trajao 2 sata i 30 minuta. Burna reakcija je bila zadnjih 20 minuta kad su se zaredali hitovi - Lipe cvatu, Ružica, Đurđevdan, Hajdemo u planine, A i ti me iznevjeri, Bosanac. Turneja "Ko ne poludi taj nije normalan" trajat će do kraja 2015 godine. Organizatori u Mariboru su sebi za iduću godinu opet rezervirali termin u mjesecu decembru. Beč je isto sebi rezervirao ponovni koncert jer je i tamo bila fantastična atmosfera.
 

Alen oduševio koncertom u Sokobanji

06.09.2014. u Sokobanji održan je live koncert Alena i benda Kad bi bio Bijelo dugme.
Mali gradić na jugu Srbije sa ljekovitim izvorima tople vode i starim turskim kupatilima ovo ljeto je imao razne sadržaje i programe koje je ponudio svojim gostima i turistima. Rumunji, Bugari, Makedonci, a i domaći gosti uživali su u zatvaranju ljetnog programa gdje je Alen održao trosatni koncert na trgu grada.
Oko 3500 posjetitelja uživalo je u pjesmama, a svaka generacija je imala svoje hitove. Predstavljen je i novi album Alcatraz te je pjesma Heroin odmah poslije koncerta postala hit po okolnim kafićima na trgu.
Alen najavljuje promociju novog albuma 26.09. u Zagrebu u Coyote World clubu (Radnička 1). Prvih 100 gostiju dobiti će na poklon CD.
 

Brega je shvatio da sam najzdraviji u glaviCijeli članak pročitajte ovdje

Izvor: Slobodna Dalmacija
 

Bregović slavi 40 godina Bijelog dugmeta


Izvor: Slobodna Dalmacija
 

Koncert u Rumuniji (Rumunjskoj)

15.08.2014. održan je veliki koncert na trgu grada Lugoj u Rumuniji. Alen je sa svojim bendom došao na proslavu Dana grada na poziv gradonačelnika Francisc Boldea i na trgu održao koncert pred oko 4000 posjetitelja.
Više fotografija možete vidjeti na Official fan site Alen Islamovic II.
Rumunji dobro poznaju naš jezik pa su čak i zapjevali stare hitove poput Motora, Hajdemo u planine, Đurđevdan...
 

Alen održao koncert u Bitoli

16.08.2014.održao sam koncert u Bitoli na rukometnom stadionu pred oko 5500 posjetitelja. Stigla su i moja dva prijatelja da mi uveličaju koncert. Mnogi su pričali po Bitoli da njih dvojica nisu u dobrim odnosima već godinama. Evo ova fotografija govori sve. Pjevali su i one i ove pjesme pa su čak pjevali i moje nove pjesme. Lijepo ih je bilo vidjeti zajedno ovo veče. Pomirio sam uzavrele strasti koje gore godinama. Drago mi je da sam učinio dobro djelo, bio sam sretan kad sam ih ponovo nakon mnogo mnogo godina vidio zajedno, reče Alen.
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net