Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Koncerti u 2018.

Poslije dužeg odmora već su krenule rezervacije termina za koncerte Alena s grupom Bijelo dugme i za solističke koncerte. Turneja u 2018. godini kreće iz Zagreba. Ovo nije završna lista koncerata i ona će se popunjavati i mijenjati svakim novim terminom. Ovo su prvi već dogovoreni termini i želimo fanove obavijestit gdje bi Alen mogao biti ove sezone. Nekoliko gradskih festivala i nekoliko moto skupova. Uživajte u koncertima - ma gdje god da se sretnete.


 

Koncert u Londonu 14.04.2018.

Naručite svoje karte odmah >>
 

Koncert u Zagrebu

Već duže vrijeme Alen nije održao koncert u Zagrebu. 03.03.u Boogaloo klubu Alen će svojim fanovima predstaviti i svoj zadnji album "Alcatraz" i otpjevati sve ono najbolje od grupa u kojima je bio vokalni solista. Svoja prva vokalna iskustva je stekao u grupi "Divlje jagode" s fantastičnim albumom "Motori". S dolazkom u grupu "Bijelo dugme" Alen je dokazao da može još više dati doprinos rock sceni u bivšoj državi. Bogata solistička karijera i suradnja s mnogim umjetnicima iz regiona držala ga je uvijek u zlatnoj srediti. Iza sebe ima bogatu biografiju hitova koje je bojao svojim glasom. Nastupa sa svojim bendom u rock postavi i ovo bi mogli nazvati baš odličnim rock koncertom koji danas rijetko možete čuti na ovim prostorima.


 

Skijanje u Livignu 2018.

Desetak dana provesti u mjestu Livigno je pravi raj za one koji vole skijanje i zimu i snijeg. "Moja porodica skija već 25 godina i odlični su skijaši te ljubav prema snijegu već dugo traje. U Livigno odlazimo već 4 godine s prijateljima iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH. Provodimo prekrasne dane. Porodica je za mene veliko bogastvo koje mi u poslovnim umorima jako treba. Obožavamo putovanja, a zimske radosti su trenutci koji kratko traju (10 tak dana), ali kakve su globalne klimatske promjene dobro je da imamo uopće snijega u svijetu. Ljudi sačuvajmo planet nemojmo ni pušiti da dim ne ugrožava atmosferu. Ugasimo sve što dimi, termocentrale, visoke peći na ugalj pa čak i cigarete" - reče Alen.


 

Turneje po Americi i Australiji u 2017.

Turneja po Australiji i Americi je bila toliko naporna da su Brega i Alen svaku minutu hvatali da malo odmore oči. Iz aviona u avion, iz grada u grad, iz države u državu i tišina i mir pred sami koncert dobro je dolazila. Pred sam kraj 2017. godine tempo je bio ubitačan. Trebalo je otići do Australije, tamo boraviti 5 dana, održati tri koncerta i nakon tog odmah sletjeti u Beč završiti koncert i nastaviti put za Ameriku. “U maju mjesecu najavljuje se Dugmetova turneja po Kanadi. Do tad ćemo posjetiti Ljubljanu, Beč i Amsterdam” - reče nam Alen.


 

Alen uživa u poljoprivredi

Poslije dugih i napornih, kontinentalnih turneja povlačim se na svoju farmu lješnjaka gdje odmaram dušu. Dane trebam zamijeniti za noć i to mi traje nekoliko dana. Sve što mi treba je čašica vina, čisti zrak pored rijeke Une i moji lješnjaci - moji novi ljubimci. Alen.
 

Australia Tour

Australia Tour 2017. - Perth, Sydney, Melbourne - tri rasprodana koncerta Bijelog dugmeta. Fantastična atmosfera i mnogo fanova je pokušavalo na bilo koji način doći do karte. Tko je nije nabavio na vrijeme imao je problem, ostao je vani. Odlična organizacija koja je do zadnjeg dana držala sve u svojim rukama. Avioni, prijevozi do hotela, prijevozi do dvorana, probe na vrijeme, ozvučenja odlična, hoteli odlični. Dugmetovo je bilo da napravi dobru žurku i napravili su je. Do sad su ovo najposjećeniji i najbolji koncerti zadnje dvije godine. Poslije ove turneje Dugme 22.11. seli za Ameriku gdje će posjetiti tri velika grada - Atlanta, Chicago i New Jersy tj New York. Doček nove godine Bijelo Dugme svira u Budvi gdje će sigurno biti najbolja zabava u regionu.

Članak u novinama >>>


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net