Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Nova Godina

Na -8 Bijelo dugme je u Nišu na trgu zabavljalo preko 35.000 gostiju iz Bugarske, Makedonije,Crne Gore, BiH da bi zajedno dočekali novu 2017. godinu. Dobro i toplo obučeni nekako smo odsvirali .Teško je na hladnoći kontrolirati glas, teško je drzati akorde na gitari, a pogotovo puhati u trube. Zvučali smo malo rastimano, al’ koga to briga kad se dočekuje nova godina - reče Alen. 

Suradnja s Milicom Pavlović

Moja karijera je obogaćena s još jednim duetom iz produkcije "Grand". Milica Pavlović - biser u usponu koji će na ovim prostorima brzo eksplodirati postati jako jako popularna. Danas održavati popularnost u regionu je jako teško. Ne želim je porediti ni s jednom pjevačicom jer ona daje nešto novo. Pjesma "Još se branim ćutanjem", autora Raleta Ratkovića koji je napisao i pjesmu Lopov će ostati neizbrisiva jer je urađena jako kvalitetno. Spot odličan.


 

Nova pjesma s Milicom Pavlović

Pred beogradski treći koncert s Bijelim dugmetom Alen je s beogradskom pop pjevačicom Milicom Pavlović , miljenicom grand produkcije objavio novi duet s pjesmom "Još se branim ćutanjem". Autor pjesme je Rale Ratković. Alena i Raleta veže dugogodišnje prijateljstvo još iz vremena hit pjesme "Lopov" koja je snimljena s Indirom Radić.. "Ovo je moje novo doba, znam da namirišem dobre pjesme imam nos za to, a mnogi ga nemaju pa snimaju svašta samo da bi bili bili prisutni na tržištu. Milica je dijamant koja će s ovom pjesmom pokazati i dokazati gdje joj je mjesto - na vrhu s najboljima. Djevojka je fenomenalna, odlično se snalazi i s ovakvim vukovima na estradi kao što sam ja, obožavam je. Prostora za ovakve pjesme uvijek ima samo zavisi ko u njima učestvuje i ko ih kreira." reče nam Alen.


 

Koncerti u Beogradu

Koncert Bijelog dugmeta u Kombank areni u Beogradu 19.11. je već rasprodan. Puštene su u prodaju i ulaznice za drugi koncert 20.11.2016. Postoji vjerovatnoća da će Dugme svirati u Beogradu i treću noć 21.11.2016. Veliki interes za spektakl u Beogradu se je pojavio u cijelom regionu od Slovenije do Makedonije. Mnogi kupuju karte i u dijaspori želeći tako da uz koncert posjete i Beograd. Ovo će biti najluđi vikend u ovoj godini. Dugmići se pripremaju u Goranovom studiju gdje se sa gostima uvježbava Beogradski repertoar. Na listi je oko 50 pjesama, a ona će se finalizirati pred sam koncert na generalnoj probi dan uoči prvog koncerta. 

Koncert u Štipu

29.10.2016. ja sa svojim bendom imam koncert u Štipu. Gradske svirke su mi drage jer su organizirane na visokom nivou. Uskladiti obaveze prema Dugmetu i raditi svoje solističke koncerte je donekle sinhronizirano. Goran ima i svoje solističke nastupe sa orkestrom. Kad je on u guzvi ja organiziram svoje koncerte. Do sad sve štima kako treba. Sumnjam da će doći do tog da ćemo jednu večer svirati u istom gradu. Možemo, ali kao Bijelo Dugme. 

Pripreme

Pripreme Bijelog Dugmeta u Švedskoj za veliki spektakl u Beogradskoj areni Kombank 19.11.2016.


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net