Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Koncerti 2017.

Turneja Bijelog Dugmeta"Ko ne poludi taj nije normalan" ide dalje. Prvi put će Dugme: Bregović, Islamović i Vojičić održati koncert u Sofiji u velikoj sportskoj areni Armeec 7.04. Poslije posjete Bugarskoj ekipa seli za Makedoniju 8.04. gdje će održati koncert u areni "Boris Trajkovski” u Skoplju. U ovoj godini Dugme će održati oko 20tak koncerata po Europi i Balkanu. 

Gostovanje na 1TV u Beogradu

2.03.u Beogradu na 1tv sreli su se Alen i Milica Pavlovic gdje su promovirali svoju pjesmu "Jos se branim ćutanjem". Pjesma je odlično primljena kod fanova i Alenovih i Miličinih. Autor i producent pjesme Rale Ratković koji se već kao autor mnogih hitova dokazao: Lopov, Tetovaža, Imali smo nismo znali. Pogodio je šta Milici fali, a Alenovim vokalnim sposobnostima je upoznat. 

Koncerti

23.02. Bijelo dugme je održalo koncert u legendarnoj londonskoj dvorani "Apollo" gdje su svirale poznate svjetske zvijezde. Rasprodana dvorana do posljednjeg mjesta plesala je u ritmovima Dugmeta na raspjevana publika odavno u londonu nije uživala na ovakvom koncertu. Makedonci, Srbi, Bosanci, Hrvati, Crnogorci, Slovenci Bugari došli su se pokloniti Bijelom Dugmetu.
25.02.Dugme iz Londona putuje za Istanbul gdje u rasprodanoj Volkswagen areni koja je primila oko 7000 gostiju Održava spektakularan koncert. 40% Turaka je uživalo u koncertu a ostalo su bili narodi s prostora bivše države. Oba koncerta su bila ulaznica za turneju po Rusiji, Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj.


 

Cortina d’Ampezzo Italija

Skijalište koje spada među 10 najboljih na svijetu i gdje se svake godine održava svjetski kup u slalomu,spustu ili u kombinaciji. Prekrasan gradić koji je u vrijeme našeg gostovanja bio poluprazan. Staze su 70% crne i jako opasne za srednje skijaše. U šumi su čak i mnogo uske pa treba biti jako oprezan. U tom vremenskom intervalu od 14. do 25. januara i nema neke gužve pa su staze poluprazne i brzo se zakačiš na neku od žičara. Odlična talijanska vina i kuhinja su meni i društvu bili prioritet pa se nismo ni forsirali na skijanju. Uglavnom bilo je hladno, čak i do -14 stupnjeva celzijusevih. 

Kocerti Bijelog Dugmeta

Bijelo Dugme se zagrijava na Europskoj turneji i priprema se za veliki concert u Kombank Areni u Beogradu 19.11.2016. 7. i 8. Novembra održali su koncerte u Štokholmu i Beču gdje su dvorane bile rasprodane. 16.11. putuju za Geteborg na veliki concert. Veliki interes za Bijelo Dugme se pojavio zbog Goranovih agenata u Europi i ovi su koncerti u njihovoj organizaciji. Pregovara se s ruskim, francuskim i talijanskim agentima da organiziraju Bijelo Dugme po Europi. Beč je dokazao da Bijelo Dugme u ovakvom opusu izvođenja svojih pjesama može svirati i strancima.


 

Koncert s Atomskim skladištem u Nikšiću

"1.09.2016.U Nikšiću je održan koncert gdje smo zajedno nastupali Atomsko sklonište i Ja sa svojim bendom. Zvanično to je bio koncert za doček studenata u Nikšić. Taj grad je postao studentska oaza zadnjih desetak godina. Zajednički koncert je bio žestok 5 sati smo zabavljali oko 3000 studenata, a i građana Nikšića jer je ulaz bio besplatan, a koncert se održavao na otvorenom ispred najstarijeg paba u C.Gori. Ja i Bruno smo se podsjetili starih vremena i pričali neke nove doživljaje. Dobro smo se nasmijavali, a Atomci i moj bend su uživali u tim pričama. Ipak dugo smo na sceni pa smo mogli mljeti i 10 dana." - reče Alen.


 

Krstarenje s prijateljima

Veliki koncerti i turneje zahtjevaju odgovornost,svježinu u osobi koja to radi. Alen je 10 dana otišao iz svijeta muzike i posjetio najljepše destinacije Europe sa prijateljima na krstarenju. Maroco, Barcelona, Lisabon, Malaga, Valencija, Vadiz, Savona. "Sva negativna energija koju čovjek nakupi mjesecima i danima može otići i nestati samo na nekom lijepom putovanju u društvu dragih prijatelja,ispijajući najljepša vina u Španiji, Portugalu i Italiji. Prekrasne zemlje ,čak bi mogao tamo i živjeti jer se čovjek ne može nagledati i nadisati te ljepote. Sad sam spreman za nove koncerte koji kreću iz Skandinavije. Posjetit ćemo Štokholm, Geteborg pa Beč. Bijelo dugme ima svoj put koji nitko ne može minirati. Narodi Balkana vole pjesme s kojima su živjeli i rasli. Mi nemamo plan. Svirat ćemo onoliko koliko nas budu gradovi tražili. Dali će to trajati još 5,10 godina možda, ne znam, ali trajat će. Dobra smo i zdrava ekipa nema bolesnih, a to je najbitnije", reče Alen.


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net