Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Press konferencija u Skoplju

5.11.2014.u trgovačkom centru u Skoplju održana je press konferencija povodom skopskog koncerta dana 7.11.u velikoj Areni. Najvljena je i velika svjetska turneja Alena i Gorana s orkestrom gdje će posjetiti najveće gradove u kojima borave žive i dišu naši narodi s ovih prostora od Kanade do Australije od Norveške do Turske. Turneja 40 godina Bijelog Dugmeta "Ko ne poludi taj nije normalan" trajat će do kraja 2015 godine. Do sad rasrodane dvorane u Ljubljani, Mariboru, Beču i Cirihu su pokazatelj da je ovo najveća koncertna atrakcija do sad. Ovo je zvuk novog Bijelog Dugmeta kojeg ste čekali godinama. Hvala producentskoj kući "Avalon" Skoplje koja je od samog početka stvaranja ovog projekta vjerovala i u uspjeh.
 

Promocija Alcatraz CD-a i najava novih koncerata

5.11. u 13h u tržnom centru Ušće-Beograd u knjižari Vulkan održana je promocija Alenovog cd-a "Alcatraz". Izdavačka kuća City Records je cd plasirala na tržište prije nekoliko mjeseci. Uskoro Alen je najavio snimanje spota za pjesmu Alcatraz i koncerte u Beogradu, Novom Sadu, Budvi - Doček Nove Godine, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju povodom 40 godina Bijelog Dugmeta s Goranom Bregovićem i orkestrom za svadbe i sahrane. Ovih dana su na svjetskoj turneji i posjetit će Minhen, Študgart , USA i Kanadu. Na fotografiji u društvu s Dušanom Vesićem, autorom nove knjige o Bijelom Dugmetu "Šta bi dao da si na mom mjestu" koja ovih dana izaziva kontraverzna razmišljanja mnogih učesnika u njoj.
 

Bijelo Dugme u BečuCijeli članak pročitajte ovdje

I
zvor: Svet Plus
 

Koncert u Mariboru

U dvorani tabor 10.10.2014 u Mariboru u koju više nije mogao stati ni jedan fan Dugmeta, Bregović Goran i Alen Islamović održali su fantastičan rasprodan koncert povodom 40 godina Bijelog Dugmeta. Prearanžirane pjesme za orkestar za svadbe i sahrane publika je ovacijama prihvatila. Koncert je trajao 2 sata i 30 minuta. Burna reakcija je bila zadnjih 20 minuta kad su se zaredali hitovi - Lipe cvatu, Ružica, Đurđevdan, Hajdemo u planine, A i ti me iznevjeri, Bosanac. Turneja "Ko ne poludi taj nije normalan" trajat će do kraja 2015 godine. Organizatori u Mariboru su sebi za iduću godinu opet rezervirali termin u mjesecu decembru. Beč je isto sebi rezervirao ponovni koncert jer je i tamo bila fantastična atmosfera.
 

Alen oduševio koncertom u Sokobanji

06.09.2014. u Sokobanji održan je live koncert Alena i benda Kad bi bio Bijelo dugme.
Mali gradić na jugu Srbije sa ljekovitim izvorima tople vode i starim turskim kupatilima ovo ljeto je imao razne sadržaje i programe koje je ponudio svojim gostima i turistima. Rumunji, Bugari, Makedonci, a i domaći gosti uživali su u zatvaranju ljetnog programa gdje je Alen održao trosatni koncert na trgu grada.
Oko 3500 posjetitelja uživalo je u pjesmama, a svaka generacija je imala svoje hitove. Predstavljen je i novi album Alcatraz te je pjesma Heroin odmah poslije koncerta postala hit po okolnim kafićima na trgu.
Alen najavljuje promociju novog albuma 26.09. u Zagrebu u Coyote World clubu (Radnička 1). Prvih 100 gostiju dobiti će na poklon CD.
 

Brega je shvatio da sam najzdraviji u glaviCijeli članak pročitajte ovdje

Izvor: Slobodna Dalmacija
 

Bregović slavi 40 godina Bijelog dugmeta


Izvor: Slobodna Dalmacija
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net