Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Koncert u Grazu 06.06.2015.

Alen će izvesti sve najljepše pjesme iz svoje karijere koju su obilježila dva benda. Koncert u Grazu i promocija Alenovog solističkog albuma "Alcatraz" s bendom Divlje Jagode i Bijelo Dugme. Svoju solističku karijeru Alen je obilježio s hitovima Lopov, 30 kvadrata, Heroin, Haj nek se čuje. Ovaj koncert će biti posvećen najvećim hitovima iz bogate karijere.


 

Alenov koncert u Frankfurtu

18.04.2015. na koncertu u Frankfurtu povodom 40 godina Bijelog Dugmeta gdje su nastupali Bregović, Islamović i orkestar za svadbe i sahrane pojavio se i Điđi Jankelić legendarni bubnjar Dugmića. "Drago mi je da nam se Điđi javio. On je i dalje jedan skroman i normalan tip, vedra duga i zanimljivih viceva. Baš smo se nas trojica dobro zezali u pauzi koncerta. Nije ti Điđi poput nekih napuhanih budaletina koje su u istoriji dugmeta odigrale svoju epizodicu i otišle u zaborav. Pa zna se valjda koje postavljao temelj grupe i čije su se pjesme pjevale i svirale. Volio bih s Điđijem i danas malo zasvirati one pjesme koje je on maestralno odsvirao na pločama“, reče Alen.
 

Najava Alenovih koncerata

 

Koncert Alena i Indire u Münchenu

 

Koncert Alena i Gorana Bregovića u Frankfurtu

 

Vjenčanje kćeri Alena Islamovića

Pročitajte članak o vjenčanju: OVDJE >>>
 

Goran Bregović primio orden u rangu "Viteza"

25.02. u Francuskoj ambasadi u Beogradu Goranu Bregoviću je dodijeljen orden u rangu Viteza za veliki doprinos u umjetnosti i književnosti. Orden mu je uručila francuska ambasadorica Christina Moore. Na prijemu je bilo oko 100 uzvanika iz Sarajeva, Zagreba, Beograda i Pariza. Alen je bio s Goranom.
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net