Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Dugme kao Roling Stonesi

9.3.2018. Bijelo dugme je održalo spektakularan koncert u areni Stožice, Ljubljana. Koncert je već prije samog održavanja bio rasprodan. Do viška karata se nije moglo doći. Ovo je jedan od najboljih koncerata Dugmeta u regiji. U zadnje vrijeme arene su na prostoru Balkana redovno rasprodane. Veliki orkestar s oko 37 muzičara na bini oduševio je posjetioce u Ljubljani. U ovoj godini Dugme očekuje 30-tak koncerata širom Europe. Bregović i Islamović u stilu ROLLING STONESA drže cijeli koncert pod kontrolom, od prve do zadnje pjesme. Rasprodan koncert u Amsterdamu 24.03. govori nam to da će Dugmići imati burnu godinu.


 

Bijelo dugme održalo koncert u Ljubljanskoj areni Stožice

Rasprodana arena je izgledala kao priča iz bajke. Bio je to fantastičan koncert Dugmića. "Ovo je bajka grupe Bijelo dugme, najveći vrhunac benda u Sloveniji. Sjećam se 1986./87. godine kad sam ja s Dugmetom došao u dvoranu Tivoli. Tad mi je Goran rekao da je ovo dosad najveći interes za grupu i da smo dosad u karijeri prodali najviše ulaznica. To je bilo 1997. godine. Ovaj koncert u Stožicama je san ove grupe i drago mi je da sam koliko-toliko doprinio ovom snu", rekao je Alen.


 

Pjevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović u biznisu sa lješnjacimaPogledajte cijeli članak >>>
 

Koncerti u 2018.

Poslije dužeg odmora već su krenule rezervacije termina za koncerte Alena s grupom Bijelo dugme i za solističke koncerte. Turneja u 2018. godini kreće iz Zagreba. Ovo nije završna lista koncerata i ona će se popunjavati i mijenjati svakim novim terminom. Ovo su prvi već dogovoreni termini i želimo fanove obavijestit gdje bi Alen mogao biti ove sezone. Nekoliko gradskih festivala i nekoliko moto skupova. Uživajte u koncertima - ma gdje god da se sretnete.


 

Koncert u Londonu 14.04.2018.

Naručite svoje karte odmah >>
 

Koncert u Zagrebu

Već duže vrijeme Alen nije održao koncert u Zagrebu. 03.03.u Boogaloo klubu Alen će svojim fanovima predstaviti i svoj zadnji album "Alcatraz" i otpjevati sve ono najbolje od grupa u kojima je bio vokalni solista. Svoja prva vokalna iskustva je stekao u grupi "Divlje jagode" s fantastičnim albumom "Motori". S dolazkom u grupu "Bijelo dugme" Alen je dokazao da može još više dati doprinos rock sceni u bivšoj državi. Bogata solistička karijera i suradnja s mnogim umjetnicima iz regiona držala ga je uvijek u zlatnoj srediti. Iza sebe ima bogatu biografiju hitova koje je bojao svojim glasom. Nastupa sa svojim bendom u rock postavi i ovo bi mogli nazvati baš odličnim rock koncertom koji danas rijetko možete čuti na ovim prostorima.


 

Skijanje u Livignu 2018.

Desetak dana provesti u mjestu Livigno je pravi raj za one koji vole skijanje i zimu i snijeg. "Moja porodica skija već 25 godina i odlični su skijaši te ljubav prema snijegu već dugo traje. U Livigno odlazimo već 4 godine s prijateljima iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH. Provodimo prekrasne dane. Porodica je za mene veliko bogastvo koje mi u poslovnim umorima jako treba. Obožavamo putovanja, a zimske radosti su trenutci koji kratko traju (10 tak dana), ali kakve su globalne klimatske promjene dobro je da imamo uopće snijega u svijetu. Ljudi sačuvajmo planet nemojmo ni pušiti da dim ne ugrožava atmosferu. Ugasimo sve što dimi, termocentrale, visoke peći na ugalj pa čak i cigarete" - reče Alen.


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net