Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Koncert u Kragujevcu

27.06.2015. u Kragujevcu na Arsenal festu Goran i Alen su održali koncert povodom 40 godina grupe Bijelo Dugme. Oko 8000 posjetitelja uživalo je u najvećim hitovima grupe. Pošto je bilo nekoliko bina u prostoru festivala, a isto toliko i svirki oko 13.000 posjetitelja festivala uživalo je u odličnoj atmosferi. Dugmići nastavljaju sa svojom turnejom gdje će 7.08. održati koncert u Mostaru na stadionu i 8.08. u Pulskoj areni. 

Moto Skup Ćuprija

 

Koncerti Bijelog Dugmeta

Ove sezone u ljeto Alen Islamović i Goran Bregović će s orkestrom proslaviti 40 godišnjicu grupe Bijelo Dugme" u nekoliko gradova. Najatraktivnije destinacije i veliki interes za koncert je grad Mostar gdje će koncert biti održan na legendarnom nogometnom stadionu pod Bijelim brijegom gdje je Dugme sa Alenom nastupalo zadnji put 1988 g. i druga destinacija je Pula i njena atraktivna Arena. U Puli će biti prisutna i televizija koja će kompletan događaj i snimati. Za te koncerte Goran će obogatiti orkestar i publici pružiti nezaboravan događaj. Najveći hitovi Dugmeta se opet vraćaju u modu. Turneja 40 BIJELO DUGME će trajati do kraja ove godine gdje će se posjetiti oko 22 grada. Tu su i Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Varaždin, Vankuver, Calgary, LA, Sidney, Beograd. Vidimo se negdje.


 

Koncert u Mostaru

 

Moto skup u Šabcu

23.05.2015.održan je moto skup u Šabcu na hipodromu.Oko 3000 motorista i gostiju uživalo je u koncertu. Na pola Alenovog nastupa pojavile su se klubske djevojke moto kluba "Čivije" koje su izazvale burnu rekciju publike. Koncert se je završio s pjesmom "Motori" koja je izazvala urnebes. Svirka je trajala oko tri sata.
 

Koncerti u Hrvatskoj

Ovih dana se u Zagrebu podpisuje ugovor za 6 velikih koncerata po Hrvatskoj koji će se desiti od 8.08.i gdje će se krenuti iz Pulske arene. Redoslijed koncerata će uskoro biti objavljen i planirat će se do 12 mjeseca ove godine. Šta Bregović ima na umu to nikom ne kaže, ali se razgovara o postavci koncerta i kako u najboljem svjetlu izvesti najljepše pjesme Dugmeta pred Hrvatskom publikom i strancima. Do sad su po svijetu svugdje uživali na našim koncertima povodom 40 godina grupe i mnogi su bili rasprodani, ne vidim razlog da i u Hrvatskoj ne bude ludilo jer "KO NE POLUDI TAJ NIJE NORMALAN" - reče nam Alen.


 

Promocija knjige

8.05.2015. u Splitu u clubu Cameleon održana je promocija knjige Dušana Vesića "Šta bi dao da si na mom mjestu". Knjiga koja priča priču o legendarnoj grupi "Bijelo dugme ". Poneki učesnici kao Alen Islamović posljednji vokalni solista, na poziv autora knjige odazvao se toj promociji. Sam autor knjige na promociji pred gostima je rekao: Bez obzira što smo imali najveći band na ovom prostoru koji je vladao scenom godinama i pravio spektakle i prodavao gomilu lp ploča i kaseta , danas isto tako smo postali gladni i drugih velikih dešavanja iz bivšeg vremena. Uzmimo za primjer "Divlje jagode" kad bi se okupila postava s Alenom Islamovićem kao frontmenom i istim sviračima koji su učestvovali na albumu "Motori" to bi se danas protumačilo kao okupljanje Led Zeppelina na svjetskom nivou. Ja vjerujem da bi Divlje Jagode rasturile od Makedonije do Slovenije i pokazale današnjim klincima kako se to radi, rekao je kontravezni novinar Dušan Vesić.
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net