Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Nova pjesma s Milicom Pavlović

Pred beogradski treći koncert s Bijelim dugmetom Alen je s beogradskom pop pjevačicom Milicom Pavlović , miljenicom grand produkcije objavio novi duet s pjesmom "Još se branim ćutanjem". Autor pjesme je Rale Ratković. Alena i Raleta veže dugogodišnje prijateljstvo još iz vremena hit pjesme "Lopov" koja je snimljena s Indirom Radić.. "Ovo je moje novo doba, znam da namirišem dobre pjesme imam nos za to, a mnogi ga nemaju pa snimaju svašta samo da bi bili bili prisutni na tržištu. Milica je dijamant koja će s ovom pjesmom pokazati i dokazati gdje joj je mjesto - na vrhu s najboljima. Djevojka je fenomenalna, odlično se snalazi i s ovakvim vukovima na estradi kao što sam ja, obožavam je. Prostora za ovakve pjesme uvijek ima samo zavisi ko u njima učestvuje i ko ih kreira." reče nam Alen.


 

Koncerti u Beogradu

Koncert Bijelog dugmeta u Kombank areni u Beogradu 19.11. je već rasprodan. Puštene su u prodaju i ulaznice za drugi koncert 20.11.2016. Postoji vjerovatnoća da će Dugme svirati u Beogradu i treću noć 21.11.2016. Veliki interes za spektakl u Beogradu se je pojavio u cijelom regionu od Slovenije do Makedonije. Mnogi kupuju karte i u dijaspori želeći tako da uz koncert posjete i Beograd. Ovo će biti najluđi vikend u ovoj godini. Dugmići se pripremaju u Goranovom studiju gdje se sa gostima uvježbava Beogradski repertoar. Na listi je oko 50 pjesama, a ona će se finalizirati pred sam koncert na generalnoj probi dan uoči prvog koncerta. 

Koncert u Štipu

29.10.2016. ja sa svojim bendom imam koncert u Štipu. Gradske svirke su mi drage jer su organizirane na visokom nivou. Uskladiti obaveze prema Dugmetu i raditi svoje solističke koncerte je donekle sinhronizirano. Goran ima i svoje solističke nastupe sa orkestrom. Kad je on u guzvi ja organiziram svoje koncerte. Do sad sve štima kako treba. Sumnjam da će doći do tog da ćemo jednu večer svirati u istom gradu. Možemo, ali kao Bijelo Dugme. 

Pripreme

Pripreme Bijelog Dugmeta u Švedskoj za veliki spektakl u Beogradskoj areni Kombank 19.11.2016.


 

Kocerti Bijelog Dugmeta

Bijelo Dugme se zagrijava na Europskoj turneji i priprema se za veliki concert u Kombank Areni u Beogradu 19.11.2016. 7. i 8. Novembra održali su koncerte u Štokholmu i Beču gdje su dvorane bile rasprodane. 16.11. putuju za Geteborg na veliki concert. Veliki interes za Bijelo Dugme se pojavio zbog Goranovih agenata u Europi i ovi su koncerti u njihovoj organizaciji. Pregovara se s ruskim, francuskim i talijanskim agentima da organiziraju Bijelo Dugme po Europi. Beč je dokazao da Bijelo Dugme u ovakvom opusu izvođenja svojih pjesama može svirati i strancima.


 

Koncert s Atomskim skladištem u Nikšiću

"1.09.2016.U Nikšiću je održan koncert gdje smo zajedno nastupali Atomsko sklonište i Ja sa svojim bendom. Zvanično to je bio koncert za doček studenata u Nikšić. Taj grad je postao studentska oaza zadnjih desetak godina. Zajednički koncert je bio žestok 5 sati smo zabavljali oko 3000 studenata, a i građana Nikšića jer je ulaz bio besplatan, a koncert se održavao na otvorenom ispred najstarijeg paba u C.Gori. Ja i Bruno smo se podsjetili starih vremena i pričali neke nove doživljaje. Dobro smo se nasmijavali, a Atomci i moj bend su uživali u tim pričama. Ipak dugo smo na sceni pa smo mogli mljeti i 10 dana." - reče Alen.


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net