Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Koncert u Stuttgartu i izvedba nove pjesme

U Stuttgartu 13.12.2014. održan je koncert Bijelog Dugmeta. Oko 3000 posjetilaca zabavljalo se tri sata. Ista, luda atmosfera oko ove svjetske turneje se nastavlja. Goran i Alen pune sve prostore koje im lokalni organizatori pripreme. Ne bi nas iznenadilo da ova turneja potraje i malo duže od predviđenih rokova. Mnogi pitaju hoće li biti novih pjesama, je li Goran spreman upustiti se u još jednu avanturu oko novog albuma. Ovo bi bio veliki izazov u ovo vrijeme. U Stuttgartu je i prvi put izvedena pjesma „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“. Primljena je sa oduševljenjem, to je pjesma iz starih dobrih vremena i ne aludira ni na šta zato su je slatko i pjevali.

 

Intervju s Alenom Islamovićem

 

Ljudi su i dalje gladni Bijelog Dugmeta

Posljednji pjevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović zajedno sa osnivačem najpopularnijeg benda ikad sa prostora Balkana Goranom Bregovićem pjevaće na dočeku Nove godine u Budvi ispred Starog grada. Koncertnom turnejom u okviru koje će posjetiti i Crnu Goru Bijelo dugme ove godine proslavlja 40 godina od osnivanja benda, a Islamović u razgovoru za “Vijesti” tvrdi da je na svakom do sada bila odlična atmosfera. Uvjeren je da će tako biti i u Budvi, jer za njega nisu potrebne karte, do kojih je obično teško doći.

Pročitajte cijeli članak ---> OVDJE
 

Turneja Bijelog Dugmeta

Chicago 27.11., New York 28.11 i Toronto 29.11. su koncerti koji su se jako brzo rasprodali i nijedna karta se više nije mogla nabaviti. Bregović, Islamović - novo Bijelo Dugme pale svijetom od grada do grada. Mnogi su prelazili stotine milja da bi čuli i najveće hitove Dugmeta i sa dva Dugmića proslavili 40-ti rođendan grupe. Turneja "Ko ne poludi taj nije normalan" seli za Europu gdje će se prvi koncert desiti u Stuttgartu 13.decembra i najzad Novi Sad koji je u planu 17.decembra. Svi oni koji slave Novu Godinu mogu Dugmiće vidjeti u Budvi na otvorenom prostoru za doček 2015.
 

Press konferencija u Skoplju

5.11.2014.u trgovačkom centru u Skoplju održana je press konferencija povodom skopskog koncerta dana 7.11.u velikoj Areni. Najvljena je i velika svjetska turneja Alena i Gorana s orkestrom gdje će posjetiti najveće gradove u kojima borave žive i dišu naši narodi s ovih prostora od Kanade do Australije od Norveške do Turske. Turneja 40 godina Bijelog Dugmeta "Ko ne poludi taj nije normalan" trajat će do kraja 2015 godine. Do sad rasrodane dvorane u Ljubljani, Mariboru, Beču i Cirihu su pokazatelj da je ovo najveća koncertna atrakcija do sad. Ovo je zvuk novog Bijelog Dugmeta kojeg ste čekali godinama. Hvala producentskoj kući "Avalon" Skoplje koja je od samog početka stvaranja ovog projekta vjerovala i u uspjeh.
 

Promocija Alcatraz CD-a i najava novih koncerata

5.11. u 13h u tržnom centru Ušće-Beograd u knjižari Vulkan održana je promocija Alenovog cd-a "Alcatraz". Izdavačka kuća City Records je cd plasirala na tržište prije nekoliko mjeseci. Uskoro Alen je najavio snimanje spota za pjesmu Alcatraz i koncerte u Beogradu, Novom Sadu, Budvi - Doček Nove Godine, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju povodom 40 godina Bijelog Dugmeta s Goranom Bregovićem i orkestrom za svadbe i sahrane. Ovih dana su na svjetskoj turneji i posjetit će Minhen, Študgart , USA i Kanadu. Na fotografiji u društvu s Dušanom Vesićem, autorom nove knjige o Bijelom Dugmetu "Šta bi dao da si na mom mjestu" koja ovih dana izaziva kontraverzna razmišljanja mnogih učesnika u njoj.
 

Bijelo Dugme u BečuCijeli članak pročitajte ovdje

I
zvor: Svet Plus
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net