Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Moto skup u Šabcu

23.05.2015.održan je moto skup u Šabcu na hipodromu.Oko 3000 motorista i gostiju uživalo je u koncertu. Na pola Alenovog nastupa pojavile su se klubske djevojke moto kluba "Čivije" koje su izazvale burnu rekciju publike. Koncert se je završio s pjesmom "Motori" koja je izazvala urnebes. Svirka je trajala oko tri sata.
 

Koncerti u Hrvatskoj

Ovih dana se u Zagrebu podpisuje ugovor za 6 velikih koncerata po Hrvatskoj koji će se desiti od 8.08.i gdje će se krenuti iz Pulske arene. Redoslijed koncerata će uskoro biti objavljen i planirat će se do 12 mjeseca ove godine. Šta Bregović ima na umu to nikom ne kaže, ali se razgovara o postavci koncerta i kako u najboljem svjetlu izvesti najljepše pjesme Dugmeta pred Hrvatskom publikom i strancima. Do sad su po svijetu svugdje uživali na našim koncertima povodom 40 godina grupe i mnogi su bili rasprodani, ne vidim razlog da i u Hrvatskoj ne bude ludilo jer "KO NE POLUDI TAJ NIJE NORMALAN" - reče nam Alen.


 

Promocija knjige

8.05.2015. u Splitu u clubu Cameleon održana je promocija knjige Dušana Vesića "Šta bi dao da si na mom mjestu". Knjiga koja priča priču o legendarnoj grupi "Bijelo dugme ". Poneki učesnici kao Alen Islamović posljednji vokalni solista, na poziv autora knjige odazvao se toj promociji. Sam autor knjige na promociji pred gostima je rekao: Bez obzira što smo imali najveći band na ovom prostoru koji je vladao scenom godinama i pravio spektakle i prodavao gomilu lp ploča i kaseta , danas isto tako smo postali gladni i drugih velikih dešavanja iz bivšeg vremena. Uzmimo za primjer "Divlje jagode" kad bi se okupila postava s Alenom Islamovićem kao frontmenom i istim sviračima koji su učestvovali na albumu "Motori" to bi se danas protumačilo kao okupljanje Led Zeppelina na svjetskom nivou. Ja vjerujem da bi Divlje Jagode rasturile od Makedonije do Slovenije i pokazale današnjim klincima kako se to radi, rekao je kontravezni novinar Dušan Vesić.
 

Koncert u Grazu 06.06.2015.

Alen će izvesti sve najljepše pjesme iz svoje karijere koju su obilježila dva benda. Koncert u Grazu i promocija Alenovog solističkog albuma "Alcatraz" s bendom Divlje Jagode i Bijelo Dugme. Svoju solističku karijeru Alen je obilježio s hitovima Lopov, 30 kvadrata, Heroin, Haj nek se čuje. Ovaj koncert će biti posvećen najvećim hitovima iz bogate karijere.


 

Alenov koncert u Frankfurtu

18.04.2015. na koncertu u Frankfurtu povodom 40 godina Bijelog Dugmeta gdje su nastupali Bregović, Islamović i orkestar za svadbe i sahrane pojavio se i Điđi Jankelić legendarni bubnjar Dugmića. "Drago mi je da nam se Điđi javio. On je i dalje jedan skroman i normalan tip, vedra duga i zanimljivih viceva. Baš smo se nas trojica dobro zezali u pauzi koncerta. Nije ti Điđi poput nekih napuhanih budaletina koje su u istoriji dugmeta odigrale svoju epizodicu i otišle u zaborav. Pa zna se valjda koje postavljao temelj grupe i čije su se pjesme pjevale i svirale. Volio bih s Điđijem i danas malo zasvirati one pjesme koje je on maestralno odsvirao na pločama“, reče Alen.
 

Najava Alenovih koncerata

 

Koncert Alena i Indire u Münchenu

 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net