Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Alen Islamović: “Tamo daleko” je za sve one koji su odlutali u svet, a boluju za rodnim krajem!Saznajte više >>>

 

Skijaška sezona 2019.

Ove skijaške sezone Alen sa suprugom Marjanom i prijateljima iz SLO, BIH, HR i SRB proveo je 10-tak dana u prekrasnom gradiću LIVIGNO u Italiji. Tamo se sastaju već četvrtu sezonu i uživaju u fantastičnim skijaškim stazama kojih ima oko 150 km, te u odličnim restoranima i kafićima. Cijeli gradić živi sa skijašima od jutra do kasno u noć, a butici koji su opremljeni vrhunskom garderobom mame goste da ulaze u svaki od njih, jer su cijene i više nego pristupačne. Odlična hrana, pizze, tjestenine, roštilj... sve se nudi na svakom koraku, pa čak i na stazama gdje se ispijaju šampanjci, kokteli te odlična crna i bijela vina. „Rijetka su mjesta gdje možete imati takav izbor hrane i pića“, reče Alen. „Kad sam bio u Austriji na skijalištu, do kvalitetnih dobrih vina je bilo jako teško doći, jedino možda u dućanu. Na stazi su se nudila neka austrijska kisela vina, pa i loša bijela vina. Pivo je neki standard, ali ako se već dolazi na skijanje, onda treba nuditi sve – kako na stazama tako i po restoranima i kafićima. Svarno, Livigno nema šta nema; od vrhunskih rumova, koktela, vina bijelih i crnih, toplih napitaka kakvih god hoćeš... Odličan skijaški raj, a ocjena za čistu peticu. Ne idem tamo već četvrtu sezonu bez razloga...“


 

Skijanje u mjestu Livigno

Od 18.01. do 27.01. ove zime, supruga i ja s društvom smo uživali u mjestu Livigno na granici Italije i Švicarske. Samo mjesto se nalazi na 1800 m nadmorske visine. Dužina staze je oko 150 km. Prekrasni sunčani dani bili su okupani i minusima. Navečer smo šetali na -17 stupnjeva, a po danu smo skijali na -7 do -9 stupnjeva. Kafići i restorani su navečer nudili dobru muziku i odlične koktele. Po meni je Livigno top mjesto u Europi, bez obzira što sam prošao 20-ak planinskih skijaških mjesta. Po meni je sve ovo za ocjenu 5 pa smo već napravili i rezervaciju za 2020. godinu. Naše društvo iz Ljubljane, Vukovara, Zagreba i Bihaća odlično se zabavlja svake zimske sezone. Poslje odmora vraćam se u studio da bih završavao svoj novi album gdje će se naći nešto starih pjesama u novim aranžmanima poput: Lopov, Nesrećo moja, 30 kvadrata, Bauštelac, Heroj, Heroin, Ja nemam prava..., a izdavač će biti Croatia Records. Objavit ćemo album krajem drugog mjeseca, kao poklon svim ženama za osmi mart.


 

Koncert u Istanbulu

26.04. dogovorili smo koncert u elitnom rock klubu u Istanbulu. U tom klubu sviraju popularne turske rock zvijezde. Kao i obično, predstavit ću se publici pjesmama iz vremena Divljih Jagoda koje sam ja pjevao, a prošetat ćemo i kroz vrijeme Bijelog Dugmeta. Iz moje karijere prepoznatljive su pjesme: Heroin, 30 kvadrata, Aida, Tamo daleko, Alcatraz, Lopov, Haj nek se čuje čuje. Uskoro objavljujem svoj CD s novim snimkama mojih starih pjesama. Mislim da će pjesma Bauštelac u novom aranžmanu ponovo izazvati interes kod mojih fanova u Njemačkoj.


 

Alen Islamović: “Tamo daleko” je za sve one koji su odlutali u svet, a boluju za rodnim krajem!Saznajte više >>>

 

Alen Islamović i Sead Zele

Nakon 33 godine našli su se Alen Islamović i Sead Zele Lipovača na koncertu Zabranjenog pušenja u Sarajevu u Skenderiji. Nakon 4 žestoka albuma koje je Alen otpjevao u Divljim jagodama: Motori, Čarobnjaci, Vatra i jedan za englesko tržište, ovih je dana Croatia Records objavila cd box deluxe gdje su i ti albumi. Bio je to ugodan razgovor i sjećanja na neka davna vremena koja su prohujala jako brzo; pamte se samo lijepe stvari koje su danas najbitnije. Osobe se godinama mijenjaju, pa tako izgleda i njih dvojica. Nisu nastupali zajedno na koncertu Zabranjenog pušenja, ali su svojom pojavom oduševili Skenderiju i poklonike Divljih Jagoda koji izgleda stvarno očekuju da se čudo desi. „Čuda se dešavaju svaki dan oko nas, a ja volim da mi se dešavaju lijepa i vesela čuda koja mi donose novu energiju i gomilu adrenalina. Ja sam sportskog duha i ja bih se samo takmičio, a dokazivati se ne moram. Izazovi su mi uvijek bili nešto neizvjesno i to me pali i drži u formi. Nisam tip koji može dugo raditi jedno te isto; kao da sam u tvornici automobila i non stop zašerafljujem jedan te isti šeraf 40 godina“, reče Alen.


 

Nova Godina 2019.

“Doček Nove 2019. smo svirali na trgu Velike Kladuše gdje se zabavljalo oko 4000 gostiju. Minusi su pucali po bini. Bilo je teško svirati akorde na gitari. Klavijatura je trokirala, ali smo držali ritam i zagrijavali publiku. Svirka je trajala oko 2 sata. Utrčao sam u auto i upalio grijanje na maksimum. Cvokotao sam. Preživjeli smo ovu noć i trebala bi ova nova godina biti dobra i ispunjena novim lijepim trenutcima i iznenađenjima” – reče Alen.


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net