Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Skijanje 2016.

Skijanje u mjestu Livigno na Švicarskoj granici je za one koji uživaju u snjegu i bijelim čarolijama. S društvom i porodicom na prekrasnim stazama Alen će uživati 10-tak dana, a poslije opet koncerti i putovanja. "Obožavam skijanje, prošao sam oko 20-tak destinacija u ovih 30 godina. Skijanje treba voljeti i znati uživati u njemu. Uz to normalno u večernjim satima ide i lijepo vino. Najbitnija je stvar imati dobro društvo, a ja ga imam već dugi niz godina”, reče nam Alen. 

Odmor na skijalištu

Dragi prijatelji, poslije velikih koncerata došlo je i vrijeme da ja malo uživam u zimskim radostima. Ove sezone sam na skijanju u Livigno. Prekrasan mali planinski gradić gdje još ima snijega i gdje skijaši uživaju u ludim vožnjama.


 

Nova Godina u Bihaću

Alen će Novu 2016. godinu dočekati na trgu grada Bihaća na bini sa svojim dragim Bihaćkim muzičarima i prijateljima. Na Alenov poziv dolaze i mnogobrojni prijatelji iz Slovenije, Hrvatske i Austrije. Prigodan program koji organizira kulturni centar Bihaća, sam gradonačelnik Emdžad Galijašević je izrazio želju da ovu Novu godinu na trgu sviraju Bišćani Bihaćki muzičari i da sa njima Bišćanke i Bišćani i svi gosti grada uživaju u programu. Alen poziv svog rodnog grada nije mogao odbiti jer ipak i on voli biti u blizini svoje porodice i prijatelja iz djetinjstva. Program će obogatiti i tamburaški orkestar "Bedem" i rock grupa "camino werde"sa gostima. Bišćani ovo veče sviraju svom gradu.


 

Acoustic tour Macedonia

Sa zadnjim koncertom u Osijeku 19.12.2015. gdje će Alen uz Gorana i Tifu završiti opus koncerata 40 godina Bijelog Dugmeta, Alen odlazi u Makedoniju da promovira svoj novi spot za pjesmu "ALCATRAZ" u Skoplju, Kumanovu, Vinici i Bitoli. Još nije definisan nastup za Novu godinu, a i sam Alen kaže "Umorio sam se od turneje sa Dugmićima i baš bih volio sa svojom porodicom provesti novogodišnje praznike. Mi smo organizirani i brzo donosimo odluke kad želimo negdje ići, a Bihać nam je sat i 50 min od Zagreba. Mi tamo sebi pozovemo goste, prijatelje i provedemo u zimskoj idili 5-6 dana. Prvi mjesec u 2016 godini sam sebi ostavio za zimske radosti. Svi volimo skijanje pa ćemo provesti jedno vrijeme na Krvavecu u Sloveniji i u Švicarskoj u Livinju. Nova će godina kao i sve prošle donjeti neke novosti u kojima ćemo svi uživati ".


 

Koncerti u Rijeci i Zagrebu

27.11. Dugmići su održali vatren koncert u Rijeci gdje je publika nakon skandiranja pola sata "hoćemo još" napustila dvoranu nakon 40 minuta. 28.11. u zagrebačkoj areni pred oko 10.000 posjetitelja s klapom i tamburaškim orkestrom u novim aranžmanima Dugmići su zapalili arenu redajući hit do hita. Na koncertu su se primjetile nove generacije od 19-20 godina koje su u zboru pjevale svaku pjesmu koju bi Alen počeo pjevati. Hrvatska turneja od 5 gradova se nastavlja. Ostali su još Split i Osijek i ekipa Dugmića nastavlja koncerte po Europi gdje ih očekuje: Velenje, Minhen, Dubai, Cirih. U idućoj godini do 04.mjeseca održat će se koncert i u Beogradu.


 

Snimanje spota za pjesmu "Alcatraz"

Od 6. do 7.11. 2015. u okolici grada Bihaća: na rijeci Uni,aerodromu, Midžić jezeru, Stadionu jedinstva, Kraljama, Bakšaišu sniman je novi spot za pjesmu Alcatraz. Premijerno pjesma će se izvesti na Međimurskom festivalu zabavne glazbe u Čakovcu 12.11.2015. U spotu je učestvovalo desetak statista, a režije se prihvatila Heraklo produkcija iz Rijeke. Promocija spota će se desiti krajem novembra i svi će ga moći vidjeti na portalima Alena islamovića i na youtube-u.Vjerujemo da će te uživati u odličnim scenama iz spota, a u jedno i u odličnoj pop baladi. 

Priprema za koncerte

2.11.2015. Brega i Alen su se susreli u Splitu sa klapom Kambi gdje su u Splitskoj marini na terasi restorana odsvirali i odpjevali Ćiribiribelu. Povod susreta je bio promoviranje koncerata po Hrvatskoj i turneje koja kreće 27.11. iz Rijeke. Dugmići će sa svojim fanovima proslaviti 40 godina grupe Bijelo dugme i odsvirati najljepše pjesme iz svog opusa. Odlično raspoloženi kažu da im je ovo nešto najljepše što se moglo desiti i da uživaju ponovo u zajedničkim putovanjima i druženjima.


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net