Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Kocerti Bijelog Dugmeta

Bijelo Dugme se zagrijava na Europskoj turneji i priprema se za veliki concert u Kombank Areni u Beogradu 19.11.2016. 7. i 8. Novembra održali su koncerte u Štokholmu i Beču gdje su dvorane bile rasprodane. 16.11. putuju za Geteborg na veliki concert. Veliki interes za Bijelo Dugme se pojavio zbog Goranovih agenata u Europi i ovi su koncerti u njihovoj organizaciji. Pregovara se s ruskim, francuskim i talijanskim agentima da organiziraju Bijelo Dugme po Europi. Beč je dokazao da Bijelo Dugme u ovakvom opusu izvođenja svojih pjesama može svirati i strancima.


 

Koncert s Atomskim skladištem u Nikšiću

"1.09.2016.U Nikšiću je održan koncert gdje smo zajedno nastupali Atomsko sklonište i Ja sa svojim bendom. Zvanično to je bio koncert za doček studenata u Nikšić. Taj grad je postao studentska oaza zadnjih desetak godina. Zajednički koncert je bio žestok 5 sati smo zabavljali oko 3000 studenata, a i građana Nikšića jer je ulaz bio besplatan, a koncert se održavao na otvorenom ispred najstarijeg paba u C.Gori. Ja i Bruno smo se podsjetili starih vremena i pričali neke nove doživljaje. Dobro smo se nasmijavali, a Atomci i moj bend su uživali u tim pričama. Ipak dugo smo na sceni pa smo mogli mljeti i 10 dana." - reče Alen.


 

Krstarenje s prijateljima

Veliki koncerti i turneje zahtjevaju odgovornost,svježinu u osobi koja to radi. Alen je 10 dana otišao iz svijeta muzike i posjetio najljepše destinacije Europe sa prijateljima na krstarenju. Maroco, Barcelona, Lisabon, Malaga, Valencija, Vadiz, Savona. "Sva negativna energija koju čovjek nakupi mjesecima i danima može otići i nestati samo na nekom lijepom putovanju u društvu dragih prijatelja,ispijajući najljepša vina u Španiji, Portugalu i Italiji. Prekrasne zemlje ,čak bi mogao tamo i živjeti jer se čovjek ne može nagledati i nadisati te ljepote. Sad sam spreman za nove koncerte koji kreću iz Skandinavije. Posjetit ćemo Štokholm, Geteborg pa Beč. Bijelo dugme ima svoj put koji nitko ne može minirati. Narodi Balkana vole pjesme s kojima su živjeli i rasli. Mi nemamo plan. Svirat ćemo onoliko koliko nas budu gradovi tražili. Dali će to trajati još 5,10 godina možda, ne znam, ali trajat će. Dobra smo i zdrava ekipa nema bolesnih, a to je najbitnije", reče Alen.


 

Najava koncerata

 

Koncert u Strumici

Poslije godišnjih odmora ponovo se organiziraju jesenji koncerti i turneja Bijelog Dugmeta se nastavlja, a ujedno i Alen dobiva pozive za koncerte sa svojim live bendom. Prije desetak dana Alen je održao koncert u Strumici gdje je na trgu po izvještajima makedonske policije bilo kritičnih 55.000 posjetilaca i koncert se morao držati pod kontrolom da nebi došlo do nesretnih događanja. Sve je prošlo odlično i na youtube-u postoje video snimci gdje je bila fantastična atmosfera.
 

Foto Biografija

 

Prodajna mjesta za ulaznice za koncert u Bihaću

Za veliki spektakl Bijelog Dugmeta u Bihaću na nogometnom stadionu "Jedinstvo" koji će se održati 30.07.2016. – na ovom letku će te pronaći prodajna mjesta za ulaznice, gradovi, lokali i agencije. Ulaznice se isto mogu rezervirati preko telefonskog broja. Taj vikend 29., 30. i 31.07.u Bihaću se organizira i velika Una regata pod pokroviteljstvom nacionalnog parka "Una", pa možete provesti krasan vikend, uživati u ljepotama Une i vidjeti concert "Bijelog Dugmeta".


 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net