Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Koncert u Štipu

29.10.2016. ja sa svojim bendom imam koncert u Štipu. Gradske svirke su mi drage jer su organizirane na visokom nivou. Uskladiti obaveze prema Dugmetu i raditi svoje solističke koncerte je donekle sinhronizirano. Goran ima i svoje solističke nastupe sa orkestrom. Kad je on u guzvi ja organiziram svoje koncerte. Do sad sve štima kako treba. Sumnjam da će doći do tog da ćemo jednu večer svirati u istom gradu. Možemo, ali kao Bijelo Dugme. 

Pripreme

Pripreme Bijelog Dugmeta u Švedskoj za veliki spektakl u Beogradskoj areni Kombank 19.11.2016.


 

Kocerti Bijelog Dugmeta

Bijelo Dugme se zagrijava na Europskoj turneji i priprema se za veliki concert u Kombank Areni u Beogradu 19.11.2016. 7. i 8. Novembra održali su koncerte u Štokholmu i Beču gdje su dvorane bile rasprodane. 16.11. putuju za Geteborg na veliki concert. Veliki interes za Bijelo Dugme se pojavio zbog Goranovih agenata u Europi i ovi su koncerti u njihovoj organizaciji. Pregovara se s ruskim, francuskim i talijanskim agentima da organiziraju Bijelo Dugme po Europi. Beč je dokazao da Bijelo Dugme u ovakvom opusu izvođenja svojih pjesama može svirati i strancima.


 

Koncert s Atomskim skladištem u Nikšiću

"1.09.2016.U Nikšiću je održan koncert gdje smo zajedno nastupali Atomsko sklonište i Ja sa svojim bendom. Zvanično to je bio koncert za doček studenata u Nikšić. Taj grad je postao studentska oaza zadnjih desetak godina. Zajednički koncert je bio žestok 5 sati smo zabavljali oko 3000 studenata, a i građana Nikšića jer je ulaz bio besplatan, a koncert se održavao na otvorenom ispred najstarijeg paba u C.Gori. Ja i Bruno smo se podsjetili starih vremena i pričali neke nove doživljaje. Dobro smo se nasmijavali, a Atomci i moj bend su uživali u tim pričama. Ipak dugo smo na sceni pa smo mogli mljeti i 10 dana." - reče Alen.


 

Krstarenje s prijateljima

Veliki koncerti i turneje zahtjevaju odgovornost,svježinu u osobi koja to radi. Alen je 10 dana otišao iz svijeta muzike i posjetio najljepše destinacije Europe sa prijateljima na krstarenju. Maroco, Barcelona, Lisabon, Malaga, Valencija, Vadiz, Savona. "Sva negativna energija koju čovjek nakupi mjesecima i danima može otići i nestati samo na nekom lijepom putovanju u društvu dragih prijatelja,ispijajući najljepša vina u Španiji, Portugalu i Italiji. Prekrasne zemlje ,čak bi mogao tamo i živjeti jer se čovjek ne može nagledati i nadisati te ljepote. Sad sam spreman za nove koncerte koji kreću iz Skandinavije. Posjetit ćemo Štokholm, Geteborg pa Beč. Bijelo dugme ima svoj put koji nitko ne može minirati. Narodi Balkana vole pjesme s kojima su živjeli i rasli. Mi nemamo plan. Svirat ćemo onoliko koliko nas budu gradovi tražili. Dali će to trajati još 5,10 godina možda, ne znam, ali trajat će. Dobra smo i zdrava ekipa nema bolesnih, a to je najbitnije", reče Alen.


 

Najava koncerata

 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net