Novosti
    1 2 3 4 5  ... 

Novi spot

POZDRAV SVIMA I SRETNA NOVA GODINA!
Predstavljamo vam novi spot s albuma "TAJNO" koji je realiziran u augustu prošle godine, ali smo ga čuvali za zimske dane da nam bude nešto toplije oko srca i da se sjećamo toplih dana. Sa svojim koncertima nastavljam dalje. 2.2.idemo u Irsku i prvi put ćemo svirati u Dablinu u Twenty two night club sa početkom svirke u 19h. I dalje promoviramo novi cd. Uskoro već završavamo dokumentarni film od 60 min s live koncerta i mala biografska priča o mojim početcima, dešavanjima, o lošim i pozitivnim stvarima.
 

Novi spot!

 

Ljetna turneja je gotova!

Završio sam veliku ljetnu turneju po Balkanu s oko 30 velikih koncerata po gradskim trgovima i moto skupovima. Vidjelo nas je oko 150.000 gostiju. Prešli smo negdje 15.000 kilometara. Promovirali smo moj novi CD "Tajno". Snimali smo koncerte i video i audio. Do nove godine pripremit ćemo jedan live CD gdje bi tu atmosferu prenijeli svima koji nisu bili na koncertima. Ovim putem bi se zahvalio svim turističkim organizacijama i gradonačelnicima gdje smo bili njihovi gosti. Turneja od Une do Vardara me je podsjetila na nekadašnje Yugo turneje koje su trajale i po 5-6 mjeseci. Uživali smo i dali sve od sebe da svi odu zadovoljni svojim kućama poslije mog koncerta. Jesenji dio turneje nastavljamo polovinom septembra - rekao nam je Alen.


 

Turneja

Velika promotivna tureja Alena traje već 40 dana gdje se promovira novi album "Tajno". Ovaj koncert dokazuje urnebesnu atmosferu. Odličan repertoar je ujedno i biografija Alenove karijere od 1980. pa sve do danas.

 

Koncert u Bihaću

26.07. u Bihaću povodom Unske regate održat će se spektakularan koncert Alena Islamovića i Halida Bešlića na gradskoj otoci. Očekuje se oko 30.000 gostiju i učesnika regate. Alen je izdao novi CD s kojim osvaja prostor Balkana iz dana u dan. Kažu da je to najprodavaniji CD u regionu od Makedonije do Slovenije. Nekoliko pjesama već je zauzelo radijske prostore. Svoj dio koncerta Alen će snimati i video i audio pa se pruža mogućnost izdavanja live cda priprema i nekoliko svojih dragih gostiju s kojima je surađivao u svojoj karijeri. Za zvuk se po Alenovoj želji pobrinula firma Stage Art te će postaviti oko 150.000 vata razglasa. Nacionalni park "Una" ovim spektaklom će skrenuti pozornost da se posjete ljepote une i da gosti uživaju u čarobnom ambijentu. Koncert će trajati oko 6 sati i to će biti žestok sudar rock-a i folka i najvećih hitova oba velikana.


 

Ljeto 2019.

Ovo ljeto Alen sa svojim bendom - grupom Bijelo dugme i Goranom Bregovićem provodi radno. Poslije izlaska novog albuma "TAJNO" koji je izdala diskografska kuća Croatia records Alen je na svojim koncertima pripremio promociju novih pjesama. Na radio stanicama na top listama polako se probija prvi single "NIJE MI DOBRO" koju je napisao Amil Lojo. Uz Rajka Dujmića, Miru Buljana, Deana iz grupe Srčani udar Alen je složio pop-rock album koji će naći svoje mjesto u ovom vremenu. Tu su novi snimci i aranžmani pjesama: 30 kvadrata, heroin, lopov, heroj, nesrećo moja, ja nemam prava. S baladom u suradnji s Kikijem Lesendrićem iz grupe Piloti album je svježe obojan drugačijim tonovima.


 

CD "Tajno"

Croatia records je ovih dana pustila na tržište najnoviji album Alena Islamovića "Tajno" sa 17 pjesama. Na albumnu se nalazi nešto arhivskih snimki iz 1989,1999. Nekoliko glavnih Alenovih pjesama se ponovno snimilo u studiju, pjesme: Lopov, Nesrećo moja, Heroin, 30 kvadrata i Heroj. U stvaranju ovog albuma učestvovali su odlični muzičari iz grupa: Crvena jabuka, Dubioza kolektiv, Zabranjeno pušenje. Pjesma "Nije mi dobro" koju Alen izvodi na CMC festivalu već je došla do fanova. Odličnu baladu "Jedino" u duetu s Kikijem Lesendrićem iz grupe Piloti, Alen je snimio i spot koji se može pogledati na youtube kanalu.
 
adresa
footer
Želite li da vam pristižu novosti vezane uz Alena,
pošaljite nam Vašu e-mail adresu.
S e-mail liste se uvijek možete odjaviti
Kliknite ovdje za upis u e-mail listu

 
        
www.alen-islamovic.net